Datorita panourilor solare este posibil nu numai sa se imbunatateasca mediul, ci si sa se obtina energie electrica oriunde in lume. Principiul de functionare al unui panou solar este ca acesta converteste energia produsa de soare in curent continuu. In ceea ce priveste eficienta conversiei, aceasta depinde direct de celulele fotovoltaice. Acestea pot fi policristaline si monocristaline.
Practica a aratat ca cele monocristaline sunt mai eficiente pentru indeplinirea sarcinilor, deoarece produc mai mult curent. Ideea este ca o celula fotovoltaica monocristalina este produsa dintr-o placa de siliciu intreaga, spre deosebire de cea policristalina, in productia careia se folosesc resturi si impuritati de siliciu. Dupa producerea curentului continuu, acesta este transformat imediat prin intermediul unui invertor in curent alternativ care poate fi folosit de aparatele electrice. In ansamblu, acest sistem este o statie fotovoltaica.
Avantajul acestei statii electrice este ca veti avea energie electrica in casa, chiar daca nu sunt retele electrice in apropiere. Este important sa remarcam ca o instalatie fotovoltaica poate fi off-grid (fara retea), dar numai daca are acumulatoare si nu exista o retea publica in apropiere. Exista si statie on-grid (conectata la retea), care depinde de reteaua principala si are nevoie de conexiune permanenta. Pe piata exista si sisteme hibride care pot functiona atat in afara retelei, cat si conectate la retea.
Daca casa dvs. este departe de reteaua publica sau nu exista nicio posibilitate de conectare, un sistem autonom va fi o solutie excelenta. Principalul sau avantaj este ca, chiar si noaptea, casa dvs. va avea intotdeauna energie electrica. Acest lucru are loc din cauza ca curentul generat pe timpul zilei se stocheaza in acumulatoare si se utilizeza la necesitate.
Cu toate acestea, daca aveti posibilitatea sa va conectati la reteaua de electricitate, ar trebui sa alegeti cu siguranta varianta On-Grid. Nu numai ca veti fi conectat la reteaua publica, dar veti putea, de asemenea, sa va acoperiti aproape toate cheltuielile de energie electrica. Aceasta optiune este deosebit de importanta in contextul cresterii tarifelor. Iar daca produceti o cantitate de energie electrica mai mare decat consumati, surplusul va injectat in retea prin mecanismul de facturare neta.
In cazul in care mai aveti intrebari, sunati-ne la sau ne puteti lasa o cerere pe site. Compania noastra are sediul in Chisinau, insa, la comanda unui proiect la cheie, efectuam instalarea sistemelor si in localitatile urmatoare din Raionul Calarasi: Varzarestii Noi, Valcinet, Ursari, Tuzara, Tibirica, Temeleuti, Sverida, Sipoteni, Selistea Noua, Schinoasa, Saseni, Sadova, Radeni, Raciula, Podul Lung, Pitusca, Pirjolteni, Peticeni, Paulesti, Parcani, Palanca, Oricova, Oniscani, Novaci, Niscani, Mindra, Meleseni, Leordoaia, Horodiste, Hoginesti, Hirova, Hirjauca, Hirbovat, Frumoasa, Duma, Dereneu, Cabaiesti, Bularda, Buda, Bravicea, Bahu, Bahmut (statie c.f.), Bahmut.