Datorita avantajelor sale, energia solara inlocuieste activ metodele traditionale de generare a electricitatii. Tehnologia inovatoare a inceput sa castige o popularitate deosebita in Moldova in ultimii ani, acest fapt se datoreaza dorintei de a investi in surse de energie regenerabila si de a economisi la facturile de electricitate. Centralele solare devin din ce in ce mai accesibile, ceea ce le face o alegere atractiva pentru gospodarii si afaceri. Durata medie de viata a panourilor solare este de 20-30 de ani, asigurand astfel avantaje pe termen lung.
Valoarea suplimentara a unei centrale solare este data de programele de sprijin ale statului. Astfel, panourile solare nu doar ca asigura consumatorul cu energie electrica, dar ofera si conditii speciale in cadrul sistemului de facturare neta sau la obtinerea statutului de producator eligibil. Rata rapida de amortizare reprezinta un alt avantaj al panourilor fotovoltaice, deoarece costul acestora scade treptat datorita cererii in crestere pentru modulele solare.
Panourile fotovoltaice sunt nepretentioase in utilizare si nu necesita control tehnic constant sau intretinere speciala. Fiabilitatea sistemului este asigurata de simplitatea constructiei centralei, care este formata doar din panouri, componente si un invertor. In cazul unui sistem autonom (off-grid) sau hibrid, sunt necesare si baterii. Specialistii nostri va pot ajuta sa faceti alegerea corecta a sistemului si sa calculati puterea necesara a instalatiei.
Principiul de functionare al statiei fotovoltaice se bazeaza pe energia solara, care este absorbita si transformata in curent continuu prin intermediul celulelor fotovoltaice din panouri. Deoarece aparatele electrice consuma curent alternativ, avem nevoie de un invertor care sa transforme curentul continuu in curent alternativ. Utilizand un sistem On-Grid, initial toate costurile cu energia electrica vor fi acoperite. Ulterior, surplusul de energie generat va fi livrat in reteaua electrica prin intermediul unui contor bidirectional. In Moldova, aceasta conexiune la reteaua publica se realizeaza prin sistemul de facturare-neta. Astfel, energia electrica livrata in retea va fi platita la pretul de achizitie al furnizorului. Daca ati decis sa optati pentru un sistem Off-Grid sau hibrid, va fi necesara conectarea bateriilor, care vor acumula surplusul de energie electrica pentru consumul propriu ulterior.
Pentru mai multe informatii despre construirea unei centrale solare in Moldova, ne puteti contacta la numarul sau lasand o cerere pe site-ul nostru. Activitatea noastra se desfasoara in Chisinau, dar, in cazul realizarii unui proiect la cheie, efectuam montajul panourilor solare in Raionul Telenesti: Zgardesti, Zaicanii Noi, Zaicani, Zahareuca, Verejeni, Vasieni, Vadul-Leca Nou, Vadul-Leca, Tirsitei, Tintareni, Suhuluceni, Scorteni, Saratenii Vechi, Saratenii Noi, Ratus, Pistruienii Noi, Pistruieni, Ordasei, Nucareni, Negureni, Mindresti, Mindra, Mihalasa Noua, Mihalasa, Leuseni, Inesti, Hirtop, Hiriseni, Ghiliceni, Ghermanesti, Flutura, Dobrusa, Cucioaia Noua, Cucioaia, Crasnaseni, Coropceni, Codrul Nou, Codru, Ciulucani, Cisla, Ciofu, Chitcanii Vechi, Chitcanii Noi, Chistelnita, Chersac, Cazanesti, Budai, Brinzenii Vechi, Brinzenii Noi, Bondareuca, Bogzesti, Banestii Noi, Banesti.